Kérdése van? Hívjon minket! +36309832739

Blog

Tároló rendszer

Tejút Kft.
Tejút Kft.
2021.07.22 20:38
Tároló rendszer

Silótároló renszer

Minden kétséget kizáróan a legjobb silótároló rendszert a  cégcsoportunkhoz tartozó LAND 2020 Kft. által használt Euro-Bagging silózsákok jelentik. A klasszikus tárolással szemben, mint pl. a silótér, árkok, stb., a zsákolás gazdasági és üzemeltetési előnyöket nyújt.

A zsákolást silótöltő présgéppel végezzük, a megrendelő igényeinek megfelelően mezőgazdasági tároló fóliába, az előzetesen egyeztetett program szerinti időszakban.

A silótöltő – présgép főbb paraméterei:

  • Munkaszélesség: 6,00 m
  • Súly: 6000 kg
  • Magasság: 3,50 m
  • Teljesítmény: 60-120 to. / h
  • Fóliaméret: 3,00 m átmérő, 60 m hosszig.

A zsákolási rendszer előnyei:

1. A termény minősége

A zsákokban megőrződik a betárolt takarmány, a legalacsonyabb veszteségek 4 % alatt tartható. Az etetés során a nyitott silózsák felülete kisebb, mint a silótároló felülete, megmarad a minősége abban az esetben is, ha elhúzódik az etetés menete.

2. Rugalmasság

A raktározási kapacitás változhat a szükséges mennyiségétől függően. Egyszerűen csak annyi zsákot tölt meg, amennyire szüksége lesz. Továbbá oda helyezi el a zsákot, ahol szüksége lesz rá.

3. Sokrétűség

A zsákokban bármilyen típusú tömegtakarmány tárolható, pl. lucerna, kukorica siló, roppantott kukoricaszem, cukorrépaszelet, sörtörölt – korpával keverve és más melléktermék.

4. Ideális logisztika

Különféle takarmány típusokat tárolhat egymás közvetlen közelében zsákokban elválasztva. Ez logisztikai előnyöket nyújt az etetés során. Időt és szállítási költséget takarít meg.

6. Időjárási feltételek

A zöld takarmánynövény előkészítésével rengeteg problémát takaríthat meg, mivel a mezőn töltött technológiai idő akár 24 órával csökkenthető. Továbbá a zsákolás során a takarmánynövény száraz állapotban van csomagolva, azonnal a zsákba történő préselése után. Nincs szükség nyitott tárolókra, melyekben a takarmánynövény megnedvesedhet.